Cerrahi İşlemler

 Tiroid Cerrahisi 

Tiroid cerrahisi, tiroid bezinin çeşitli hastalıkları nedeniyle yapılan cerrahi müdahaledir. Tiroid bezinin aşırı çalışması (hipertiroidi), az çalışması (hipotiroidi), nodüler hastalıklar veya tiroid kanseri gibi durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir.

Devamını oku »

 Kesi Yeri Fıtığı 

Kesi yeri fıtığı, bir organın veya yağ dokusunun, cerrahi bir insizyonun yakınındaki zayıflamış bir kas veya doku bölgesini ittiği bir durumdur. Genellikle ameliyatlar sonrasında ortaya çıkmaktadır. Operasyon sırasında zayıflayan kas dokusu arasından fıtık dokusu çıkış yaparak kişiyi ciddi anlamda ortaya çıkar.

Devamını oku »

 Kasık Fıtığı 

Kasık Fıtığı Nedir? Fıtık, yeni doğan bebeklerden ileri yaştaki kişilere kadar her yaşta ve cinsiyette görülebilen bir hastalıktır. Fıtığın görüldüğü bölgeler çoğunlukla karın duvarının zayıf olduğu yerlerdir. Kasık fıtığında karın içi organlarından birinin, çoğunlukla bağırsağın bir kısmının, kasık kısmında yer alan karın zarı duvarının zayıf bir noktasından dışa doğru cilt altından çıkmasıdır. Başlangıçta ayakta, hapşırınca, öksürünce, ıkınma ve zorlanma ile …

Devamını oku »

 Mide Fıtığı 

Gastroözofageal Reflü (GÖRH) veya mide fıtığında mide içerisindeki asit veya gıda artıkları yemek borusuna geri gelmekte ve tahrişe neden olmaktadır. Hastaların %9′ unda göğüs arka kısımda yanma, ses kısıklığı (%78), astım (%82), kalp krizini taklit edebilen göğüs ağrısı (%50) ve ağza acı su gelmesi şikayetleri vardır. Reflüde tedavi: Günlük hayatta kısa süreli oluşan şikayetleri genelde yaşam kalitesini çok etkilemez. Ancak …

Devamını oku »

 Perianal Hastalıklar 

Perianal bölge hastalıkları nelerdir? Perianal fistül, makat bölgesinde apse oluşumu ile ortaya çıkmaktadır. Makat bölgesinde hemoroid, fissür ve fistül olmak üzere başlıca 3 hastalık görülmektedir. Fissür ve fistül sorunları fonetik olarak benzediğinden dolayı toplumda birbiriyle çok karıştırılmaktadır.

Devamını oku »

 Safra Kesesi 

Safra Kesesi Ameliyatı Nedir? Safra kesesi ameliyatı, genellikle safra kesesindeki taşların veya diğer hastalıkların tedavisi için yapılan cerrahi bir işlemdir. Safra kesesi, karaciğer tarafından üretilen safra sıvısını depolayan bir organdır. Safra kesesi ameliyatı, genellikle safra kesesindeki taşlar nedeniyle yapılan bir işlemdir. Bu taşlar, safra yollarını tıkayabilir veya iltihaplanmaya neden olabilir, bu da ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. En yaygın safra …

Devamını oku »

 Endoskopik İşlemler 

 Hastalarıma gastroskopi, kolonoskopi ve rektoskopi işlemlerini yapıyorum.  Gastroskopi, sindirim sisteminin üst kısmının (yemek borusu, mide ve on iki parmak bağırsağı) görüntülenmesini sağlayan endoskopik bir işlemdir.  Bu işlem sayesinde aynı zamanda doku örneklemesi ve endoskopik girişimler de yapılabilmektedir. Genellikle mide ağrısı, yanma, şişkinlik,  Reflü şikayetleri, ağrılı yutma durumlarında , mide-on iki parmak ülseri, geçirilmiş mide cerrahisi sonrası, mideye balon- botox uygulaması …

Devamını oku »

 Tiroid Kanseri 

Tiroid Kanseri Nedir? Tiroid Kanseri Belirtileri Nelerdir? Tiroid kanseri, boynun ön kısmında yer alan ve vücutta hormon üretiminden sorumlu olan tiroid bezinde gelişen bir kanser türüdür. Tiroid bezi; metabolizma hızını, enerji üretimini ve büyümeyi düzenleyen önemli hormonlar salgılar. Tiroid kanseri, bu bezdeki hücrelerin anormal şekilde büyümesi ve kontrolsüz bir şekilde çoğalmasıyla meydana gelir. Erken evrelerde fark edilmesi zor olsa da …

Devamını oku »

 Böbrek Üstü Bezi Kanseri 

Böbrek Üstü Bezi Nedir? Böbrek üstü bezi tıp literatüründe adrenal olarak da adlandırılır. Üçgen biçiminde olan bu iç salgı bezleri, karın zarı arkasında ve böbreklerin üst kısmında bulunur. Vücutta her bir böbreğin üzerine yerleşmiş olan adrenaller, vücudun en önemli hormonları olarak kortizol, adrenalin, aldosteron ve noradrenalini salgılar. Bu hormonların başlıca işlevi de vücudun tuz ve sıvı seviyelerine etki ederek tansiyonu, kan …

Devamını oku »

HİPEC

Gastrointestinal sistem (Mide, kolon ve periton) ve jinekolojik (over) kanserleri tanı anında veya operasyon sonrası takip döneminde karın içerisinde nüks edebilmektedir. Yaygın karın içi yayılıma periton karsinomatozu demekteyiz. Kanserin tekrar aynı organ, lenf bezi veya karın içi (peritonda) nüks etmesi beklenen yaşam süresini azaltmaktadır.     Kolon kanserinde tanı anında %15, mide kanserinde %5-30 hastada ileri evre-evre 4 denilen yaygın …

Devamını oku »
×

Merhaba!

WhatsApp üzerinden benimle iletişime geçmek için tıklayın.

× WhatsApp İletişim